slide show

TIPS

Mamma bakade en saffranskladdkaka till min födelsedag igår, alltså det är det GODASTE jag har ätit!!! Dör. Ville ta den och äta upp hela själv, så gillar man saffran så tycker jag verkligen att ni borde pröva!! Till den åt vi grädde/glass också en svartvinbärs-marmelad som var supergod till! Receptet är från den här bloggen Jennys matblogg och här nedanför är då receptet på den. 
 
 
Ingredienser:

100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker.

 
 
Vardag | |
Upp
.image { border: none; padding:5px; margin: 0px 6px 6px 0px; }