slide show

Jullov

Mycket har hänt sen sist, mycket julshopping och förberedelser har det blivit!! Vilket jag inte har något emot trots att jag har cirka 0 julkänsla! Säkert pga det varma vädret och att vi har haft jul hemma i typ en månad😂 säkert också för att jag faktiskt inte är "hemma"


Har iallafall jullov nu och det känns fantastiiiiskt!! Sista veckan var mest finals vilket inte var så jobbigt för mig som inte behöver bry mig så mycket om betygen haha. Lyckades även bli sjuk den hör veckan, när jag verkligen behövde va i skolan också så det var väl sådär! Blev mycket vilande, isglass och soppa för att bota det och nu mår jag redan så mycket bättre!! Så skönt, ville verkligen inte vara sjuk nu under jul!!

Lite sorgligt att byta alla klasser näsa termin dock, kommer sakna att se alla kompisar varje dag! Men ska samtidigt bli kul att få lära känna nytt folk!! 

Sedan sist har jag även bakat(!!) lussebullar!! Första gången någonsin jag gjorde allt själv och det blev faktiskt rätt bra!! Inte så bra som mammas men vem är chockad, helt klart godkänt för att vara första gången iallafall! Bakade det mest för att jag for till Chelsies skola när de hade "Christmas around the world" var en superbra dag och älskade alla barnen!! Kände mig som en kändis när jag kom in för alla bara gapade och frågade om det verkligen var jag, och sedan ville de mest att jag skulle prata svenska hela tiden! Hon har även en jätteblyg liten turkisk tjej i sin klass som inte har sagt ett ord på hela terminen, så jag briljerade med mina få ord jag vet på turkiska och fick henne att le, såg även hur hon försökte komma närmare mig och när någon frågade om hon förstod mig nickade hon medans hon skakade på huvudet när de frågade om de förstod vad de sa på engelska!! Sååå söt liten tjej, ville bara ta med henne hem!! En jättebra dag iallafall som verkligen fick mig att vilja vara en andraklassare igen!

Idag har vi haft ett cookie party här hemma hos oss, en tradition de har här och det var jättekul!! Vi åt middag! Sen la de ut en stor klump med kakdeg i mitten på bordet och man fick göra och dekorera sina egna kakor!! Superkul!!

Nu har jag precis pratat med mamma ett tag och borde nog gå och sova! Hopas alla har det superbra och att ni har mer julkänsla än mig❤ kramis

USA 16/17 | | Kommentera

lång vecka och school lockdown

Den här veckan har gått såååå himla sakta, vet inte ens vad som hände! Tiden bara sniglade sig fram. Vi har haft några dagar med jättekonstigt och dåligt schema, alla lektioner var 2 timmar långa och det var så drygt, nu är det tillbaka till det normala iallafall så det var skönt. 
 
Igår var det ännu mer drama här i Cleveland, vet inte vad som händer. I början fattade jag ingenting, vi var i arenan och skulle gå till volleyboll gymmet och på vägen dit så stod många lärare ute i korridorerna och frågade vars alla skulle och sa åt oss att skynda oss till klassen, i cafeterian hörde vi hur de började säga att vi hade en School lockdown och att ingen fick lämna klassrummen. Jag visste först inte vad det betydde ens men förstod rätt snabbt att det inte var något bra. Vi satt iallafall i gymmet och ingen visste vad som hände, det ända de sa var att ingen var inne i skolan iallafall. Tror de flesta förväntade sig det värsta och det var såå obehagligt när ingen visste något. Alla lärare stod och försökte låsa alla dörrar och stod med mobilerna klistrade i handen för att få reda på vad som händer. Mitt i alltihop så knackar en kille jag aldrig sett förr på dörren och en tjej som var ny och inte pratar engelska ÖPPNAR DÖRREN!! Alla undrade vad han ville tills en av lärarna kommer från ett rum och visste tydligen vem det var.
 
I efterhand visade det sig att allt var en elev som hade blivit suspended dagen innan som bestämde sig för att hota skolan. Så allt var lugnt och jag är glad att det inte var så illa som alla troode. Men det var riktigt obehagligt och jag tycker det är så sorgligt att det är något som är så pass vanligt här. 
 
Igår kväll for vi och kollade på Chelsies skolas Jul play, såååå himla gulligt var det! De var så duktiga!! Och sedan ikväll har jag och Roosa varit och kollat på skolans wrestling, cleveland vann överlägset med 42-12 så det var kuuul!! Nu ska jag gå och sova för jag är supertröööött!! Hoppas allas vecka har varit braa!! Kram
 
USA 16/17 | | Kommentera

Skräcknatten

De sa kvällen innan att det skulle bli storm, alla var glada och tänkte att yes äntligen kommer det lite regn!! Nu när det varit så himla torrt.

Jag vaknade första gången klockan 1 på natten av att ett alarm ringde på mobilen HÖGT, tänkte att va jag ska inte upp än. Kollade på mobilen och såg att det var en varning för tornados och sedan kunde jag inte somna om alls. Det var bokstavligen STORM ute, det bara öste ner regn och jag såg genom persiennerna hur himlen cirka varannan sekund sken upp. Jag gick och kollade och det var världens åska, det som sken upp var blixtar och det bara fortsatte att blixtra och blixtra samtidigt som alla träd bara vek sig av blåsten. Min första tanke var faktiskt att hämta kameran haha, har alltid velat fota åska och blixtrar men insåg snabbt att det kanske inte var så smart, jag kan inte fota genom fönstret och ville absolut inte gå ut. Så tyvärr blev det inget av det

Jag gick tillbaka och försökte lägga mig och somna om men det var omöjligt, alarm efter alarm ringde och varnade för tornados in the area och det hördes bokstavligen som att taket skulle FLYGA av. Jag fick senare veta att Chris hade varit uppe och gick ut och kollade och han såg hur stormmolnen for rakt igenom huset, så det var mest troligt det som jag hörde. Han sa också att han var sååå nära på att komma och hämta mig och Molly från övervåningen och säga åt oss alla att sätta oss i garderoben. Men som tur var behövdes inte det

Jag låg vaken hela natten, mest för att jag har svårt att sova när saker låter haha. Men det bara fortsatte och jag visste att det var dåligt men inte hur dåligt det egentligen var. På morgonen fick vi meddelanden om att skolan först var 2timmar försenad, men sedan att den var helt inställd vilket kändes skönt med tanke på hur lite jag och säkert många andra sov den natten. Fick iallafall veta av Chelsie att det hade slagit ner 3 tornados, alla cirka 20 minuter bort och det var helt sjukt att det inte träffade Cleveland då vi var som i mitten på alla ställena. 5 personer dog den natten och många mer förlorade sina hem. Är så ledsen för alla som det drabbade men samtidigt så tacksam att alla vi känner är säkra! Var till och med tacksam att jag hade ett rum att behövda städa den dagen, haha.

USA 16/17 | | Kommentera
Upp
.image { border: none; padding:5px; margin: 0px 6px 6px 0px; }