slide show

JUL OCH NYÅR I USA

Hela december var ju bara en hel julmånad typ haha. Vi satte upp julgranen redan typ första december, och då var det ändå rätt sent för att vara här haha! Jag bjög Chesie och Chris på glögg som mamma skickade, båda var skeptiska i början men de tyckte faktiskt om det supermycket, så det var jättekul! Sedan den tredje december var det en Christmas parade här i Cleveland, så vi for självklart dit och kollade och det var supermysigt!! Verkligen som på film.
 
Här har de också något som heter Elf on the Shelf vilket var sååå kul!! Man har en liten Elf docka som kommer fram ibland under månaden, har man varit snäll ooch duktig kan man få ett rim och kanske godis eller någon annan mysig/fin överraskning, men han kan ockå göra saker som att välta ut grejer! Faktiskt så kul, den traditionen vill jag verkligen ta med mig tillbaka hem! Sedan hade vi som sagt ett Cookie-party som är tradition här i deras familj, så både Chris och Chelsies familj kom hit till oss och de förberedde en stor kakdeg som låg imitten på bordet och sedan fick man baka och dekorera sina egna kakor, supermysigt!!
 
Den 24december var det jul hemma i Sverige och det var en rätt tung dag för mig, att se alla spendera tid med sina familjer, kolla på kalle och allt som är tradition hemma var jobbigt att se överallt, särskilt när man inte firar det här och vi inte gjorde något på dagen. Men Chelsie vargullig och hade köpt en tomte mask och klädde ut ig och gav mig ett paket för att det skulle kännas som hemma! Jättegulligt! Sedan Facetimeade jag mycket med min familj hela den dagen också. På kvällen for vi iallafall till kyrkan för en tyst ljuscermoni, jättefint och mysigt var det verkligen. När det var slut for vi mot Madisonville för att fira tidig jul hos Chris grandparents. Så vi åt en massa och öppnade paket, jättetrevligt!
 
Den 25e vaknade jag superduper tidigt och gjorde mig iordning, när jag kom ner låg alla paketen under granen och Chelsie ropade goood juul, vi kommer bli sena men det är luuugnt. hahah. Sedan fick vi öppna ett paket, laddade bilen med alla julklappar och for till Chelsies mamma och pappa, där åt vi en jättegod frukost och öppnade massa paket. Sedan for vi vidare till kyrkan eftersom jul var på en söndag iår. När det var slut for vi till Chris mamma och pappa, var med dem, öppnade massa paket där också och sedan när de skulle äta så for vi därifrån haha och mot Chattanooga till Chelsies grandparents. Där vi åt och öppnade massa julklappar ännu en gång. Vid halv sju började vi fara hem igen, och hemma så öppnade vi alla våra julklappar till varandra sedan såg vi en film och alla somnade i soffan haha. En lååång dag blev det! Men så kul och mysigt! Låter som att det var så himla stressigt men jag tyckte faktiskt att det var kul att träffa alla samma dag, blev som att ha 4 julaftonar istället för en haha! Fick så MYCKET och fina julklappar var helt överväldigad!! Och tacksam, verkligen så tacksam! Att jag hamnat i en sånn fin familj som verkligen också ser mig och behandlar mig som en familjemedlem, det är värt allt i världen!
 
Når var näst och det blev väldigt lugnt, vi var uppe till 5.30 kvällen innan nyår så jag sov rätt mycket den dagen haha. Chelsie lagade iallafall en himla massa mat som vi sedan tog till hennes föräldrar, åt middag där och sedan spelade vi massa wii och andra spel hela kvällen. Eftersom typ ingen skjuter raketer själva här så kollade vi på programmet från New York som tydligen är tradition att se här på nyår, räknade ner och sedan släppte de nån grej på programmet. Kristie hade nån tradition att gå ut med en plingklocka och skrika "Happy New Year" och typ väcka hela kvarteret, vilket jag SJÄLVKLART hakade på på. Väldiigt kul haha. När jag kom in pratade alla om hur de skulle bli utkastade ur kvarteret så jag antar att jag gjorde ett bra jobb haha. 
 
Det var mina högtider och det var sååå mysigt!! Min första och inte sista jul och nyår här skulle jag tro!!
USA 16/17 | |
#1 - - Mamma:

Men SÅ gulligt att klä ut sig till tomte❤❤❤ och sen var det faktiskt din andra nyår i USA😘😘

Upp
.image { border: none; padding:5px; margin: 0px 6px 6px 0px; }